جینجر اِیل (Ginger Ale = Ginger Beer)
یکی از نوشیدنی های گاز دار بدون الکل! است که بسیار مطبوع بوده و به تنهایی یا برای طعم دادن به مشروبات الکلی (ودکا- جین) بخصوص نوع لیمویی آن مورد استفاده قرار میگیرد. نام دیگر این نوشابه آبجو زنبیل است و با آنکه ادعا میشود الکل ندارد در حقیقت بین 2 تا 4.5 در صد الکل در آن است. کارخانه های نوشابه سازی فراوانی با پائین آوردن میزان الکل و افزودن طعم های مختلف شیمیایی و با کمک فیلترهای بسیار ریز که به فیلتر پلاتینی معروف است تصفیه و به بازار عرضه میکنند که میتوان کانادادرای ، 7 آپ و بسیاری دیگر را نام برد.
تصاویر ابزار و مراحل تولید را اینجا ملاحظه کنید.
مواد لازم:
شکر یک فنجان
زنجبیل (زنجفیل) تازه رنده شده دو ق. چ.
مخمر نانوایی یک چهارم ق. چ.
آب سرد خالص حدود 2 لیتر
یک لیمو ترش (اختیاری)
ابزار لازم:
ظرف پلاستیکی (شیشه پلاستیکی) نوشابه دو لیتری کاملا شسته شده و تمیز
رنده با دنده های بسیار ریز
ظرف اندازه گیری
آب لیمو گیر
قیف
جوراب نایلونی زنانه
قاشق غذا خوری
قاشق چایخوری
طرز تهیه:
با ملاحظه شماره تصاویر گامهای زیر را دنبال کنید.
1- ابزار و مواد لازم را آماده و روی میز بگذارید.
2- زنجبیل تازه را تمیز کنید.
3- شکر را به کمک قیف در شیشه بریزید.
4- یک چهارم قاشق چایخوری مخمر نانوایی را اندازه گیری کنید.
5- مخمر را توسط قیف درون شیشه ریخته و آنرا تکان دهید تا مخلوط شوند.
6- با دنده ریز رنده حدود یک و نیم قاشق چایخوری (حد اکثر دو قاشق چایخوری) از زنجبیل را رنده کنید.
7- زنجبیل رنده شده را در ظرف اندازه گیری بریزید
8- آب یک لیمو را بگیرید (این مرحله اختیاریست. با لیمو و بدون لیمو را آزمایش کنید)
9- آبلیمو را به زنجبیل اضافه کنید.
10- آنقدر هم بزنید تا خمیری شوند.
11- خمیر حاصل را به کمک قیف داخل شیشه کنید. (مهم نیست پائین نرود)
12- قدری آب درون ظرف اندازه گیری بریزید و هم بزنید و با قیف درون شیشه بریزید.
13- شیشه را تا گلو از آب سرد پر کنید طوریکه فقط حدود دو سانتیمتر آن خالی بماند.
14- بمدت 24 تا 48 ساعت در محل گرمی قرار (حدود 20 درجه سانتیگراد) دهید.
15- آزمایش کنید که کربن گیری (کربوناسیون) شده باشد. برای آزمایش مطابق شکل با انگشت روی بدنه شیشه محکم فشار دهید اگر مطابق شکل دندانه دار شد هنوز آماده نیست.
16- زمانیکه فشار انگشت شما نتواند شیشه را دندانه دار کند و شیشه سخت محکم بنظر رسد (معمولا بعد از حداکثر بعد از 48 ساعت) آنرا بمدت 24 ساعت در یخچال بگذارید. پس از سرد شدن کامل با دقت و به آهستگی درب شیشه را فقط کمی باز کنید تا کم کم گاز زیادی خارج شود. اگر یکباره باز کنید تمام محتویات شیشه فوران میکند.
توجه: اگر از حد لازم بیشتر در هوای گرم محیط و معمولی بماند (بخصوص در تابستان گرم) آنقدر فشار گاز تولید میشود که بطری را منفجر میکند و در عوض میزان الکل تولیدی بالا میرود.
17- با کمک جوراب نایلونی زنانه جینجر اِیل را فیلتر کنید ولی فشار ندهید که ذرات معلق از جوراب رد شود. در شیشه تمیز دیگری بریزید و فورا در یخچال قرار دهید.
توجه: در ته شیشه مقداری رسوبات مخمر و ذرات بسیار ریز زنجبیل جمع خواهد شد از ریختن در لیوان و مصرف آن خودداری کنید.
برای درک بیشتر طرز تهیه به این تصاویر نیز به ترتیب شماره مراجعه کنید.
برچسبها: آبجو, نوشابه گازدار
سلام
ایا میشه از قفل هوا . مثل درست کردن ابجو برای این نوشینی استفاده کرد ؟