آبجو سرا


« Home

جینجر ایل - آبجو زنجبیل

جینجر اِیل (Ginger Ale = Ginger Beer)

یکی از نوشیدنی های گاز دار بدون الکل! است که بسیار مطبوع بوده و به تنهایی یا برای طعم دادن به مشروبات الکلی (ودکا- جین) بخصوص نوع لیمویی آن مورد استفاده قرار میگیرد. نام دیگر این نوشابه آبجو زنبیل است و با آنکه ادعا میشود الکل ندارد در حقیقت بین 2 تا 4.5 در صد الکل در آن است. کارخانه های نوشابه سازی فراوانی با پائین آوردن میزان الکل و افزودن طعم های مختلف شیمیایی و با کمک فیلترهای بسیار ریز که به فیلتر پلاتینی معروف است تصفیه و به بازار عرضه میکنند که میتوان کانادادرای ، 7 آپ و بسیاری دیگر را نام برد.

تصاویر ابزار و مراحل تولید را اینجا ملاحظه کنید.

مواد لازم:

شکر یک فنجان

زنجبیل (زنجفیل) تازه رنده شده دو ق. چ.

مخمر نانوایی یک چهارم ق. چ.

آب سرد خالص حدود 2 لیتر

یک لیمو ترش (اختیاری)

ابزار لازم:

ظرف پلاستیکی (شیشه پلاستیکی) نوشابه دو لیتری کاملا شسته شده و تمیز

رنده با دنده های بسیار ریز

ظرف اندازه گیری

آب لیمو گیر

قیف

جوراب نایلونی زنانه

قاشق غذا خوری

قاشق چایخوری

طرز تهیه:

با ملاحظه شماره تصاویر گامهای زیر را دنبال کنید.

1- ابزار و مواد لازم را آماده و روی میز بگذارید.

2- زنجبیل تازه را تمیز کنید.

3- شکر را به کمک قیف در شیشه بریزید.

4- یک چهارم قاشق چایخوری مخمر نانوایی را اندازه گیری کنید.

5- مخمر را توسط قیف درون شیشه ریخته و آنرا تکان دهید تا مخلوط شوند.

6- با دنده ریز رنده حدود یک و نیم قاشق چایخوری (حد اکثر دو قاشق چایخوری) از زنجبیل را رنده کنید.

7- زنجبیل رنده شده را در ظرف اندازه گیری بریزید

8- آب یک لیمو را بگیرید (این مرحله اختیاریست. با لیمو و بدون لیمو را آزمایش کنید)

9- آبلیمو را به زنجبیل اضافه کنید.

10- آنقدر هم بزنید تا خمیری شوند.

11- خمیر حاصل را به کمک قیف داخل شیشه کنید. (مهم نیست پائین نرود)

12- قدری آب درون ظرف اندازه گیری بریزید و هم بزنید و با قیف درون شیشه بریزید.

13- شیشه را تا گلو از آب سرد پر کنید طوریکه فقط حدود دو سانتیمتر آن خالی بماند.

14- بمدت 24 تا 48 ساعت در محل گرمی قرار (حدود 20 درجه سانتیگراد) دهید.

15- آزمایش کنید که کربن گیری (کربوناسیون) شده باشد. برای آزمایش مطابق شکل با انگشت روی بدنه شیشه محکم فشار دهید اگر مطابق شکل دندانه دار شد هنوز آماده نیست.

16- زمانیکه فشار انگشت شما نتواند شیشه را دندانه دار کند و شیشه سخت محکم بنظر رسد (معمولا بعد از حداکثر بعد از 48 ساعت) آنرا بمدت 24 ساعت در یخچال بگذارید. پس از سرد شدن کامل با دقت و به آهستگی درب شیشه را فقط کمی باز کنید تا کم کم گاز زیادی خارج شود. اگر یکباره باز کنید تمام محتویات شیشه فوران میکند.

توجه: اگر از حد لازم بیشتر در هوای گرم محیط و معمولی بماند (بخصوص در تابستان گرم) آنقدر فشار گاز تولید میشود که بطری را منفجر میکند و در عوض میزان الکل تولیدی بالا میرود.

17- با کمک جوراب نایلونی زنانه جینجر اِیل را فیلتر کنید ولی فشار ندهید که ذرات معلق از جوراب رد شود. در شیشه تمیز دیگری بریزید و فورا در یخچال قرار دهید.

توجه: در ته شیشه مقداری رسوبات مخمر و ذرات بسیار ریز زنجبیل جمع خواهد شد از ریختن در لیوان و مصرف آن خودداری کنید.

برای درک بیشتر طرز تهیه به این تصاویر نیز به ترتیب شماره مراجعه کنید.

برچسب‌ها: ,

1 Responses to “جینجر ایل - آبجو زنجبیل”

  1. # Blogger hamid taheri

    سلام
    ایا میشه از قفل هوا . مثل درست کردن ابجو برای این نوشینی استفاده کرد ؟  

ارسال یک نظر

Links to this post

ایجاد یک پیوند

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© آبجو سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است