آبجو سرا


واس

میتوان آنرا آبجوي بومي كشور روسيه است. همانقدر كه آبجو (Beer) در كشورهاي ديگر رايج است، واس (Kvas) در روسيه ، بلغارستان ، لیتوانی و سایر کشورهای بلوک شرق سابق طرفدار دارد. تقريبا از هر ماده اي كه در منازل پيدا مي‌شود از جمله نان خشك (بخصوص نان جو) ، گندم سياه و برای طعم دادن سيب، گلابي، انگور، توت فرنگي و ... بکار میبرند. از شكر يا عسل هم معمولا براي شيرين كردن آن استفاده مي‌شود. یکی از خواص ویژه این نوشابه آنست که با هزاران دستور ساخت تهیه میشود و بستگی به امکانات شخص دارد.

واس خانگي خوب كف مي‌كند و الكل كمي دارد میزان الکل آن تا حدود 1.5% میباشد. این نوشابه نه فقط در روستاهاي روسيه ساخته شده بلکه نمونه های کارخانه ای آن نیز در بازارهای اروپا و روسیه فراوان است. نقش مهمي در رژيم غذايي بازي مي‌كند چون ویتامین موجود در آن مي‌تواند مكمل غذايي خوبي در كنار رژيم غذايي عادي مردم باشد زیرا دارای مقادیر زیادی ویتامین ب میباشد. این نوشابه گاهی بیش از آب معمولی نوشیده و مصرف میشود. برای تهیه بورش (نوعی سوپ روسی) نیز از آن بعنوان مایع سوپ مورد استفاده قرار میگیرد.

مواد لازم :

500 گرم نان جو یا گندم یا آرد تمام مواد

40 گرم مخمر نان

100 گرم شكر (اگر مایلید کمی طعم کارامل داشته باشد شکر را در ظرف کوچکی کمی برشته کنید)

4 لیتر آب

50 گرم نعناع

50 گرم كشمش تمیز شده بدون دم

کمی پوست ليمو خلال شده

طرز تهيه :

مرحله اول :

نان را برش بزنيد و در فر با 180 درجه حرارت بگذاريد تا آب آن تبخير شده و خوب خشك شود.

4 ليتر آب را جوش بياوريد و نان را در ظرفي مناسب ريخته و روي آن آب جوش را بريزيد. سپس روي ظرف را با حوله یا پارچه پوشانده و بگذاريد تا 8 ساعت بماند.

مرحله دوم :

مایع را به همراه نان‌هاي خيس خورده از صافي بگذرانيد و آب نانها را بگيريد و تفاله نان را دور بريزيد.

مخمر را به همراه كمي شكر در نصف لیوان آب بريزيد و اجازه دهيد 20 دقيقه بماند تا مخمر فعال شود.

مخمر فعال شده را به همراه شكر و نعناع در مایع بريزيد (چند برگ نعناع كنار بگذاريد) و روي ظرف را پوشانده و آن را به مدت 12 ساعت در جايي گرم قرار دهيد.

مرحله سوم :

مایع را از کیسه متقالی عبور داده و بطري کنید. در هر بطري يك برگ نعناع به همراه مقداري كشمش و پوست ليمو بريزيد.

شيشه‌ها را به مدت 3 روز در يخچال قرار دهيد.

مرحله چهارم :

بعد از اينكه كشمش‌ها روي مایع آمدند آنرا بكبار ديگر صاف كرده و مجددا بطري کنید.

آبجو براي نوشيدن آماده است!

تذكر:

واس يك آبجو با رنگي قهوه‌اي نزديك به سياه است. اما رنگ آبجوي شما بستگی به نوع نان مصرفی دارد.

در آخرين مرحله بطري زدن دقت كنيد كه كف آبجو هدر نرود. در صورت از بين رفتن كف آبجو دوباره كمي (¼ قاشق چاي خوري) شكر در هر بطري ريخته و بعد بطري را همبزنيد.

براي شیشه کردن، نيازي نيست حتما از بطري‌ها ويژه به همراه تشتك زن استفاده كنيد. يك بطري معمولي با دري كه قابل محکم شدن باشد براي اين منظور كافي است.

در بعضي از روشها مخمر را نصف اين ميزان بکار میبرند.

این آبجو نیاز زیادی به شفاف شدن کامل ندارد و با کمی کدر بودن نیز قابل استفاده است.

این مقاله توسط دوست عزیز اکبر .م ارسال شده و با تشکر فراوان از این دوست عزیز و با اجازه ایشان تغییراتی نیز در متن آن داده شده است.

برچسب‌ها: ,

7 Responses to “واس”

  1. # Blogger ali zohre vandi

    سلام دوست عزیزم و درود بر تو.
    من طبق دستور تهیه شما واس رو تهیه کردم و الان دوره ه 3روزش توی یخچال هستش.
    ولی من یک اشتباهی کردم من نان جو رو 1 کیلو خریدم(2 برابر دستور شما)ولی یلدم رفت شکر و مایع خمیر رو 2 برابر کنم.آیا مشکلی پیش می آید؟
    لطفا راهنمایی کنید آخه من میترسم مشکل ایجاد کنه از قبیل مرگ و کوری و....
    ممنونم.  

  2. # Blogger انتهورا

    با سلام
    همانگونه که در مقاله توضیح داده شده میزان الکل در آبجو واس کم است. کمبود شکر و مخمر باعث میشود این میزان کمتر شود ولی هیچ اشکالی برای نوشیدن ندارد.
    موفق باشید.
    ساقی  

  3. # Anonymous mohammad

    سلام .خسته نباشید استاد.یه سئوال داشتم .میشه واس رو با درصد مثلا 5 یا 8 درست کرد؟  

  4. # Anonymous ناشناس

    سلام و عرض خسته نباشید خدمت جناب استاد:
    استاد از شما یه سوال داشتم.چطوری میشود درصد الکل آبجو را بالا برد چون درصد الکلش کمه.
    با تشکر منتظر جوابم.لطفا جواب را به ایمیلم ارسال کنید,
    tommy313790@yahoo.com  

  5. # Anonymous ناشناس

    سلام
    میخواستم بدونم آیا روشی هست که از آبجو های معمولی فروشگاهها آبجو الکل دار درست کرد ممنون میشم اگر جواب تون را به ایمیلم بفرستیدghodratnatavan@yahoo.com  

  6. # Anonymous ناشناس

    سلام
    به ما هم میگین واسه زیاد کردن الکلش باید چیکار کرد
    z.enus@yahoo.com  

  7. # Anonymous ناشناس

    ممنون  

ارسال یک نظر

Links to this post

ایجاد یک پیوند

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© آبجو سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است