آبجو سرا


لاگر آمریکایی

این روش شاید ساده ترین تهیه آبجو لاگر باشد زیرا تهیه مواد اولیه آن نسبتا آسان است! قبل از شروع کار کلیه ابزار خود را شسته و ضدعفونی کنید. همانطور که میدانید برای تهیه لاگر نیاز به رازک داریم. از طرفی مخمر برای تهیه این آبجو باید از نوع مخصوص آن باشد. استفاده از قرص مخمر آبجو (8 عدد قرص کاملا پودر شده) نتیجه موفقیت آمیزی دارد ولی شفاف شدن آبجو نهایی را کاملا ضمانت نمیکند زیرا این دو نوع مخمر برای درجه حرارت بخصوصی تهیه شده است. این دستورالعمل برای تهیه 20 لیتر آبجو است. تهیه هرگونه آبجو نیاز به نوع مالت خود را دارد. این مقاله را نیز قبلا مطالعه کنید.

مواد اولیه:

مالت کمرنگ = 2.720 کیلو

مالت کریستال = 450 گرم

رازک جمعا 62 گرم: رازک یک = 28 گرم ، رازک دو = 14 گرم ، رازک سه = 20 گرم

وزن مخصوص اولیه ، قبل از شروع تخمیر = 1.045

درجه حرارت تخمیر = 10 تا 18 درجه سانتیگراد

مخمر = یک بسته *

(White Labs WLP840 American Pilsner Lager) برای درجه حرارت 13-10 سانتیگراد

یا (W Yeast 2112 California Lager) برای درجه حرارت 18-15 سانتیگراد

دفتر یادداشت و مراجعه به جدول انتهورا ( آبجو سازی و کربنیزه)

ابزار لازم:

دیگ 5 لیتری

دیگ 20 لیتری

کیسه توری

آب سنج

قیف بزرگ

صافی

قفل هوای ساده با لوله پلاستیک شفاف

قفل هوا

حرارت سنج

همزن

منبع حرارت (شعله گاز مناسب ترین است)

طرز تهیه:

1- در دیگ کوچکی 3 تا 5 لیتر آب را به 65 درجه برسانید (حباب در کف دیگ تشکیل میشود) دیگ را از روی شعله بردارید.

2- مالت کریستال را که درون کیسه توری ریخته و بمدت 20 تا 30 دقیقه درون دیگ گذاشته و بگذارید خیس بخورد (دم کنید). اگر کیسه توری در اختیار نبود از هرگونه کیسه پارچه ای سفید با تار و پود درشت استفاده کنید.

3- دیگ پخت دوم (حدود 20 لیتری) را تا نیمه آب کرده روی شعله حرارت بگذارید.

4- زمانی که جبابهای کف دیگ شروع به بالا آمدن کردند، حرارت را قطع کنید و مالت کمرنگ را اضافه کرده و هم بزنید.

5- محتویات دیگ کوچک (مالت ویژه مرحله الف) را پس از حدود نیمساعت خیس خوردن با کمک قیف بزرگ روی دهانه دیگ اصلی گذاشته مایع را از صافی گذرانده و درون آن بریزید.

6- کمی آب گرم روی دانه ها بریزید تا کاملا عصاره ها خارج و به دیگ پخت اصلی وارد شود.

7- شعله زیر دیگ را روشن و بمرحله جوش برسانید. مواظب باشید حریره سَر نرود (ری نکند).

8- زمانی که حریره از کف کردن ایستاد ، (رازک یک) را اضافه کنید.

9- جوشاندن را تا 45 دقیقه دیگر ادامه دهید و آنگاه (رازک دو) را بمدن 15 دقیقه و در دقایق پایانی (رازک سه) را اضافه کنید.

10- اگر دیگ شما مجهز به رادیاتور خنک کننده است جریان آبسرد را باز کنید تا محتویات دیگ خنک شود. اگر دیگ پخت معمولی است ، دیگ را از روی حرارت برداشته درون لگن بزرگ یا وان حاوی آبسرد مخلوط با یخ حنک کنید تا حرارت آن بجایی برسد که گرمای زیادی روی بدنه خارجی دیگ حس نکنید.

11- حریره را درون بشکه تخمیر ریخته و به آن آنقدر آب سرد اضافه کنید تا حجم آن به بیست و دو لیتر برسد.

12- وقتی حرارت به 24 درجه رسید، مخمر را اضافه کنید.

13- درب بشکه تخمیر را ببندید.

14- در درجه حرارت متناسب با انتخاب نوع مخمر* بگذارید تا عمل تخمیر انجام شود. قفل هوای ساده را نصب کنید تا کف حاصل از تخمیر خارج شود.

بعد از حدود سه روز این فعل و انفعال کاهش یافته و میتوان قفل هوای ساده را برداشت و بجای آن قفل هوا را روی دهانه بشکه نصب نمود از این مرحله فقط گاز اکسید کربن خارج میشود و میتوان عبور آنرا با خروج حباب ها از درون قفل هوا مشاهده نمود.

پس از نصب قفل هوا لازم است بین 5 تا 14 روز (بستگی به حرارت محیط و سایر شرایط متغیر دارد) صبر نمود تا مخمر عمل خود را به پایان برساند. هنگامی که عبور گاز از قفل تخمیر مشاهده نشد (توقف تخمیر) ، آبجو آماده شیشه شدن است.

آبجو را سنجش کنید تا مطمئن شوید دوران تخمیر پایان یافته است. حال زمان شیشه کردن آبجو فرا رسیده است.

موفق باشید.

برچسب‌ها: ,

1 Responses to “لاگر آمریکایی”

  1. # Anonymous majid

    سلام، خسته نباشید از مطالب گران بهایی که گذاشتید. امکان داره تو درست کردن آبجو کمکم کنید؟ هر کاری میکنم به مشکل میخورم،همش دارم مواد اولیه از دست میدم
    ایمیل بزنید ممنون میشم

    atc_majid@yahoo.com  

ارسال یک نظر

Links to this post

ایجاد یک پیوند

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© آبجو سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است